Makers | Lab #1

Marte Boneschansker & Geartsje van der Zee

Intimiteit en zintuiglijkheid staan centraal in het werk van theatermaker Marte Boneschansker en scenograaf Geartsje van der Zee. In het Performance Technology Lab werkt ze in het kader van haar nieuwe voorstelling TOURIST met audio tracking, een techniek waarbij het geluid dat de bezoeker over een koptelefoon hoort verandert naar aanleiding van de manier waarop de toeschouwer zich door de ruimte beweegt.

image/svg+xml Meer image/svg+xml
Marte Boneschansker

Mirthe Dokter

Het werk van theatermaker Mirthe Dokter is zeer beeldend én muzikaal van aard. Aan de hand van analoge middelen als een overheadprojector en het maken van live tekenen schept ze een wereld waarin de toeschouwer kan verdwijnen, ondersteund door live muziek. Voor haar nieuwste project Leatherback wil ze onderzoeken welke aanvullende rol digitale middelen kunnen spelen.

image/svg+xml Meer image/svg+xml
Mirthe Dokter

Marlyn Coetsier & Linda Willemszoon

Marlyn Coetsier is artistiek leider van het theatergezelschap Tg. Winterberg, dat zich richt op poëtisch objecten- en poppentheater. Coetsier is op dit moment in de voorbereidende fase van een lunchtheatervoorstelling over het voorgeborchte, de plek waar volgens het katholieke geloof ongedoopt gestorven baby’s terechtkwamen – tot het in april 2007 door paus Benedictus werd ‘afgeschaft’.

image/svg+xml Meer image/svg+xml
Marlyn Coetsier

Marjolein Vogels & Coralie Vogelaar

Danser/choreograaf Marjolein Vogels en beeldend kunstenaar Coralie Vogelaar werkensamen sinds 2016. Op het Performance Technology Lab doen ze een vooronderzoek voor een voorsteling die op 28 juli te zien is bij, bij de finissage van een expositie van Vogelaars werk bij galerie Bradwolff Projects.

image/svg+xml Meer image/svg+xml

CJ P. Roxas & Lucinda Wessels

Audiovisueel kunstenaar CJ P. Roxas leerde haar vak voornamelijk zelf. ‘Ik ben autodidact aan de slag gegaan en heb ervaring opgedaan in editing, colour grading, etc. Maar ik loop soms nog tegen bepaalde technische dingen aan die ik nog niet helemaal snap – deze onderzoeksperiode is voor mij een manier om die dingen in de vingers te krijgen.’

image/svg+xml Meer image/svg+xml
Foto © Jobeleen Perez

Gertjan Biasino

Het werk van mediakunstenaar Gertjan Biasino laveert tussen installaties en performances waarin geluid en beeld op bijzondere manieren met elkaar in aanraking worden gebracht. Voor het project Nr. 14 raakte hij gefascineerd door de beelden die door een microscoop te zien zijn. ‘Het zijn beelden die onmogelijk zijn in de ‘macrowereld’ – het levert een vervreemdende blik op de realiteit op.’

image/svg+xml Meer image/svg+xml
Gertjan Biasino

Cat Smits

Theatermaker en actrice Cat Smits kwam op het idee voor een nieuwe voorstelling dankzij de dissertatie van haar partner en antropoloog Maja Hertoghs. De dissertatie, Intensities of the state, gaat over de Nederlandse asielprocedure. In de voorstelling die gemaakt zal worden, gebruikt Smits stellingen en ideeën uit de dissertatie.

image/svg+xml Meer image/svg+xml
Cat Smits

Willem de Bruin & Toon Rooijmans

Rapper Willem de Bruin en het team van art director Toon Rooijmans werken samen sinds de album preview van De Bruins Man in Nood, die tijdens Amsterdam Dance Event 2018 in samenwerking met Mr. Wix en Core Studio in De Klaproos in Amsterdam werd georganiseerd. De ruimte werd met elf ton steentjes omgebouwd tot een ‘maanlandschap’. Rooijmans: ‘We wilden een heel tactiele ervaring creëren – het moest een soort apocalyptische setting worden, die aansloot bij de sfeer van de eerste muziekvideo van de plaat. Willem stond in een waterbak voor een groot scherm, waarop de visuals werden vormgegeven door VJ Noortje van den Eijnde.’

image/svg+xml Meer image/svg+xml

© 2019 Performance Technology Lab

Vimeo Facebook