LAB
#11
10 T/M 15 OKTOBER 2022
Club SoDa / DansBrabant Tilburg

Voor de 11e keer experimenteren podiumkunstenaars met technologie in het Performance Technology Lab, editie #11 Herfst Atelier 2022. Van 10 t/m 15 oktober 2022 worden de ruimtes van Club SoDa van DansBrabant in Tilburg omgetoverd in een atelier voor podiumkunstenaars en technische experts om hands-on de creatieve mogelijkheden van verschillende technologieën te onderzoeken en schetsen te maken voor nieuwe concepten. Op de laatste dag houden we open atelier voor mede-makers en andere geïnteresseerden.

De deelnemers van #Lab11
Zie ook de Peformance Technology Lab Facebook pagina

 
LAB
#10
6 T/M 11 JUNI 2022
Studio's Likeminds

De tiende editie van het Performance Technology Lab opent op 6 juni de deuren in de studio’s van Likeminds in Amsterdam Noord. 7 makers experimenteren 6 dagen met online/live, mocap, live cinema, VR, mechanica, bewakingscamera’s en meer.
PTLab#10 Lente-atelier 2022 is Keez Duyves, Gertjan Biasinio, BeamLab, Nienke Rooijakkers, Pol Eggermont, Sophie Luiken en Niek van Remmerden. PTLab is een initiatief van Feikes Huis, Likeminds, Cinedans, ICK dans, De Toneelmakerij, DansBrabant, Over het IJ en BeamLab. Deze editie wordt gefaciliteerd door Likeminds en geproduceerd door Feikes Huis.

De deelnemers van #Lab10,  Lente-atelier

Klik HIER voor de aftermovie.

 
LAB
#9
22 t/m 27 november 2021
NDSM Theater

Het Performance Technology Lab organiseert in samenwerking met Over het IJ Festival, Likeminds, De Toneelmakerij, Cinedans, Beamlab en ICK-Artist Space LAB #9, Herfstatelier 2021. Tien makers gaan testen, uitvinden en spelen. Er wordt gebruik gemaakt van Virtual Reality, 3D camera’s tot het geluid van het eigen lichaam.

De deelnemers van #Lab9

 
LAB
#8
Researchweek ArtEZ 7 t/m 11 september 2021
ArtEZ Theater en Dans

Van 7 t/m 11 september is het Performance Technology Lab bij ArtEZ Theater en Dans: een researchweek voor 50 studenten met 5 workshops van verschillende theatermakers: over hoe zij in hun theateruniversum technologie gebruiken. Kennismaken, spelen en experimenteren. Op de laatste dag schuiven nieuwe makers uit Arnhem aan.
PTLab: programmeur/inhoudelijk coördinator. Organisatie/technische productie i.s.m ArtEZ.

De deelnemers van #Lab8

 
LAB
#nineties'
13 maart t/m 1 mei 2021
NDSM studio

Theatercollectief Nineties Productions heeft negen makers geselecteerd voor ‘Nineties Lab’. In dit publieksgerichte laboratorium, in coproductie met Likeminds, Feikes Huis en Over het IJ, wordt online theater als nieuwe locatie onderzocht. Binnen dit lab is er geen sprake van het uitzenden van een (live)registratie, maar een daadwerkelijke onderdompeling in de wereld die gecreëerd wordt in jouw woonkamer: een live geconstrueerde theatrale virtuele clubavond, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art.

Lees HIER het interview met Yannick Noomen, één van de kernleden van Nineties Productions over het creëren van een reële ontmoetingsplek in het hier en nu via een virtueel platform.

De deelnemers van #Nineties’ Lab

 
LAB
#6
2 t/m 6 november 2020
NDSM Theater & III Den Haag

In samenwerking met Over ’t IJ Festival presenteren we de zesde editie van het Performance Technology Lab. Een week lang experimenteren vijf makers met technologieën voor nieuw werk. Ze gaan o.a. aan de slag met live cinema, sensoren, mapping, projectie, Artificial Intelligence en grote propellers.

De deelnemers van #Lab6

 
LAB
#5
juli 2020
NDSM - plein

Drie weken lang experimenteerden vijf podiumkunstenaars om en om met technologie voor nieuw werk. Het Performance Technology Lab verzorgde de expertise en apparatuur voor een geslaagd experiment.

De makers gingen op zoek naar nieuwe technologieën om het online podium goed te verknopen met het klassieke fysieke podium. Een hybride lab. Een combinatie van on- en offline. Op zoek naar de juiste tools en concepten voor heuse uitwisseling en creatief ontmoeten en maken. Het Lab zelf experimenteerde mee!

De deelnemers van Lab #5

 
LAB
#4
21 t/m 27 januari 2020
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Wat kun je allemaal met je DNA. Hoe persoonlijk kan je kunst zijn als je die hoogst persoonlijke code gebruikt voor een nieuw kunstwerk.
Een tech droom of nachtmerrie, waarin je kunt experimenteren met visuals, robots, digital sound machines en alles wat je maar bedenkt. Curator: Ruud Lanfermeijer

Deelnemer van Lab #4

 
LAB
#3
6 januari t/m 10 januari 2020
Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Wij omgeven ons meer en meer met lerende en reagerende machines. Wie zijn wij nog te midden van deze nieuwe wezens.
Theatermakers onderzoeken ook van alles dat met robots te maken heeft. Dit lab gaat daar over.

Werken met arduino, robotica, sensoren, robots en de protocollen en software die nodig is om al die apparaten aan te sturen.

De deelnemers van Lab #3

 
LAB
#2
19 T/M 22 NOVEMBER 2019
DE TONEELMAKERIJ

Met al die beeldschermen om ons heen tegenwoordig, is onze werkelijkheid heel bewerkelijk geworden. Hoe doen we dat eigenlijk in het theater? Tijdens de tweede editie van het Performance Technology Lab gaan we aan de slag met projecties, schermen, motion capture, mapping & tracking, sensoren, hologrammen, videomixers… Op zoek naar nieuwe manieren van samenspel tussen projecties, performers en podium.

De deelnemers van Lab #2

 
LAB
#1
3 T/M 10 JULI 2019
OVER HET IJ FESTIVAL – MACA

Tijdens het Over het IJ festival organiseren we het eerste Performance Technology Lab
– werkplaats in ontwikkeling voor podiumkunstenaars om te experimenteren met
technologie. In dit Lab onderzoeken theatermakers, designers en technische experts
de creatieve mogelijkheden van de verschillende technologieën en maken ze schetsen
voor nieuwe concepten.

De deelnemers van Lab #1