DIGITAAL MEETS VLOESTOFDIA

Over de makers
Kunstenares Linda Willemszoon nam in 2018 de Wonderland Lichtshow over van Peter van Wijngaarden die haar het ambacht heeft overgedragen door wekelijkse experimenten en optredens. Sindsdien is de lichtshow gebruikt in diverse vormen en samenwerkingen. Om de corona periode door te komen brengt ze samen met gitarist Micha Sprenger elke avond verzoeknummers met een Wonderland Lichtshow op de achtergrond.

Over het experiment
Linda en Micha maken in het atelier een professionaliseringsslag in de Wonderland Lichtshow Livestream. Ze gaan op zoek naar een combinatie van vloeistofprojectie met video, door analoge projecties te filmen met diverse lenzen en daar dan weer overheen te projecteren. Ze experimenteren met verschillende materialen, lenzen en maken een combinatie tussen analoog en digitaal. Hoe lokt het beeld van Linda de muziek van Micha uit, en andersom? Kunnen kijkers dit live beïnvloeden?
Ze experimenteren met het in beeld brengen van de lichtshow. Hoe kun je niet alleen het uiteindelijke resultaat tonen maar ook het maakproces van de lichtshow? Kan je dit live laten beïnvloeden door de kijkers?

Volg en bezoek Linda en Micha in het zomeratelier!
Op donderdag 9 juli start het onderzoek van Linda en Micha in het zomeratelier. Elke dag kun je van 10:00u tot 17:00u aankloppen tijdens het Open Online Atelier. Zaterdag 11 juli is het resultaat van het onderzoek te volgen via de livestream tijdens de Wrap Up. Meld je alvast aan via het Facebook event.

Donderdag 9 juli | 10:00u – 17:00u | Online Open Atelier
Vrijdag 10 juli | 10:00u – 17:00u | Online Open Atelier
Zaterdag 11 juli | 16:00u – 17:00u | Online Wrap Up Linda en Micha

Wil je op de hoogte blijven van het onderzoek van Linda en Micha? Mail dan naar publiciteit@feikeshuis.nl. Of wil je de Wonderland Lichtshow Livestream al eens meemaken? De livestream is te volgen via @WonderlandLichtshow.