HACKING ZOOM

Over de makers
Collectief SLPLZN maakt community-art in Amsterdam met de stad als decor. Het alledaagse leven is een altijd terugkerend thema in het werk.

Over het experiment
Hun online performance HUIS is een zoektocht naar een gezamenlijk thuis. Alle ‘bewoners’ zijn zowel publiek als deelnemer die via Zoom vanuit hun eigen huiskamer kunnen kijken en meedoen. SLPLZN verbindt deze talloze levens met elkaar door middel van kunst. Zo combineren ze de digitale mogelijkheden van het platform met analoge ingrepen, zoals beelden pinnen of een wc rol voor de camera houden zodat er een nieuw perspectief ontstaat.
Welke digitale mogelijkheden heeft Zoom nog meer? Hoe kun je inkomende beelden bewerken (verder dan een leuk achtergrondje)? Hoe maak je een vaststaande beeld-omgeving die voor alle deelnemers gelijk is? Welke tools helpen een gezamenlijk en huiselijk gevoel te creëren, de ontmoetingen intiem te maken en de ervaring enige tactiliteit mee te geven?
In het atelier ‘hacken’ ze Zoom en onderzoeken de onbegrensde mogelijkheden. Door andere digitale tools aan het platform te koppelen kunnen onverwachte digitale effecten worden gecreëerd. Dit blijven ze combineren met analoge ingrepen.